sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Sunnuntaita!

Tänään olen polttanut vain kolmatta adventtikynttilää, kun aikaisemmat kaksi ovat jo melkein loppuunpalaneet emännän kanssa tai puolesta.

Oli vähän surullinen päivä. Oli Hilkan hautajaiset. Tutustuin Hilkkaan aivan Muonioon tulon alkuaikoina. Hilkka oli Kätkäsuvannon koulun keittäjä-siivoojana ja meillä oli tosi mukavaa yhdessä, silloin ja sen jälkeen. Hilkka ideoi kaikenlaista, mikään ei tuntunut mahdottomalta. "Kätkäsuvanto maailmankartalle" ja mentiin Tromssaan, Erkheikkiin ja Brysseliin! Hilkka oli Suomen virallinen kylähullu, ihan oikeasti. Ei tiedä kenen vuoro on lähteä tänään tai ensi yönä. Hilkka oli vasta vähän yli kuuskymppinen.

Vein Jaakot Muonioon kutsutaksille, joka vie edelleen Kittilään koneelle ja edelleen Helsinkiin.Siellä on kaikenlaista; Särestön palaveria summuuta ja sattuipa hyvin, kun voi olla auttamassa Juhon porukkaa lennolle Equadoriin.

Äsken lenkitin koirat. En ole oikein eläinrakas, häveten täytyy myöntää. Kasin katkaisi jo toisen vyön, kun Kyöstiä pidän fleksillä ja Kasinin laitan kiinni vyötärölle vyöhön, josta se sitten vetää minua kävelemään. Kyöstikin lipsahti pari kertaa irti, kun on niin paksut kintaat, ettei oikein kunnolla saa fleksin koukkuun kättä. Karjaisin, niin pysähtyi pimeyteen mutta löysin. Sitten ne vielä välillä kiertyvät toisiinsa. Kyösti kakkansi kaksi kertaa mutta Kasin ei ollenkaan.
Viime yönä Kyösti ulvoi ja märsäsi monta tuntia. Jaakko hermostui ja vei sen ulos kahdelta. Jopa hiljeni. Haettiin sisälle neljältä. Näin ne lapset valvottaa.Kyösti taisi niin rakastua Airaksisen Bellaan, joka kävi meillä Jannen ja Mallan kanssa. Menivät nuoret Bellan kanssa Noidanpolaan ja Kyösti jäi rääkymään.

Pakkasta on -15. Luvattiin lähelle kolmeakymmentä. Tuntuu jo talvelta.

2 kommenttia:

  1. Joo, kyllä me muummut saadaan noita eläinlastenlapsia, vaikkei itse niistä piitatakkaan. Ja kyllä ne vaan työllistää. Mutta mitä äiti ei tekisi lastensa hyväksi, ottaa vaikka koiria!!!!!

    VastaaPoista
  2. Onneksi joskus sietävät! Kiitos, mamma, taas! Ja sitä paitsi Kyösti rakastui Donnaan, ei Bellaan :)

    VastaaPoista