sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Itsenäisyyspäivän turinaa

Ei ole oikein vielä voinut kuntoilla, niin enpä ole sitten pikkupaastonnutkaan. Jouluksi olen kakkuja ja torttuja leiponut ja sitten hyvinkin maistellut, josko ovat sopivan syötäviä. Englantilaiseen hedelmäkakkuun EI SAA LAITTAA ohjeen mukaista määrää RASVAA, sitä en ikunapävänä muista ja taas tuli rasvaa tihkuva kakku.
Illalla olen lääkkeeksi ottanut glögiä (12%) ja vielä yskän hillitsemiseksi nukkumaan mennessä konjakkipaukun. Että tällaista paastoa! Lenkkeillyt en ole. Eilenkin sen verran kävin ulkona, että portaat lakaisin lumesta. Vielä yskittää ja henkeä ahistaa. Tuntuu, että keuhkoissa on sellainen sitkeä limakerros, joka estää hapen pääsyn keuhkoihin. Rohisen. Huomenna kysyn neuvoa lääkäriltä.
Jaakko meni torstai-iltana Rovaniemelle ja eilen tuli takaisin. Ulla Eton kanssa suunnittelevat sarjakuvakirjaa, Ulla piirtää ja Jaakko kirjoittaa. Perjantaina oli taidetoimikunnan kokous ja pikkujoulut.
Äsken Jaakko teki eiliset lumityöt ja sitten saunottiin ja kohta lähdemme Muonion kerman itsenäisyysjuhliin ( Vähäsarjat, kunnanjohtaja-Aulikki, Yliniemet, Harrinivan Marjan porukat ja Rovaniemeltä kulttuuritäti-Kuusisto). Otan yskänpastilleja pussillisen mukaan.
Mallabella on tulossa koirien kanssa. Hän aloittaa turistihommat kouluttamalla uusia bussioppaita. Toivottavasti ehtii tulla ennenkuin me lähdemme.

1 kommentti:

  1. Ei se haittaa, jos ei pikkupaasto aivan ole onnistunutkaan. Eihän sitä näin ennen joulua eikä varsinkaan jouluna voi ruuasta ja juomasta kieltäytyä. Sitten uuden vuoden alkaessa on hyvä tehdä hyviä päätöksiä ja vieläpä pitää ne.Tosi hauska on lukea näitä juttujasi.

    VastaaPoista