tiistai 29. joulukuuta 2009

Jouluajouluajouluajoulua....



Nyt on rauhallista. Ukon kanssa olemme Mummukkolassa kahden. On ollut vilinää, ääntä ja tohinaa niinkuin jouluna olla pitääkin. Nyt kuitenkin on niin mukavaa hiljaiseloa. Kiva on, kun lapset ja lastenlapset pyörivät ja hyörivät ympärillä, mutta hyvä on tämä hiljaisuus!Vanhana ei enää jaksa kovin kauan niin villiä meininkiä.

Lumi ja Lenni jäivät pariksi päiväksi meille hoitoon, kun iskän ja äiteen työt alkoivat ja hoitopaikka oli vielä joululomalla. Hyvin meni. Nukuin Lennin vieressä. Aamulla oli niin ihanaa, kun pulleat kädet kietoutuivat kaulaani ja uninen ääni kuiskasi: "Mummu-kulta". Kilttejä lapsia ovat. Vilkkaita, äänekkäitä ja puheliaita, mutta kilttejä ja tottelevaisia. Rajojaan tietenkin vähän välillä kokeilevat.

Maanantaina kävimme ukon kanssa viemässä lapset kotiinsa. Emme jaksaneet kierrellä alennusmyynneissä. Yhden nopean ostoksen tein, mustan prodyritunikan. Ukko sen oikeastaan hoksasi, 70% alennus. Malla sen sai omia uudenvuoden kekkerimekoksi, koska saan sitten Mallan villaslipoverin. Mallan vanhat housut lyhensin itselleni sopiviksi. Mukavaa, kun voin vaihdella vaatteita tyttären kanssa niinkuin muinoin siskojen kanssa.

Ja joulunajasta.
Aatonaatonaattoiltana porukat saapuivat. Mikula ja Vede perheineen, Bellahan täällä on jo ollut koko joulukuun. Aatonaattona, keskiviikkona laitettiin kaikki kohdalleen, haettiin joulumänty (ukon piti kuvata Leukuun), saunottiin sisäsaunassa. Aattona oli aikomus syödä puuro puolenpäivän aikoihin niinkuin tavallisesti mutta porukat olivat kuka missäkin pitkin aamua niin söimme vasta yhden jälkeen. Kuka missäkin: väylällä mateenkoukkuja laittamassa, joulupaketteja naapuriin viemässä, apteekkireissulla Muoniossa, haudalla kynttilöitä sytyttelemässä...
Ennen puuroa Vede luki evankeliumin ja veisasimme jouluvirren, että joulu sai siitä sitten alkaa. Lumi sai ja söi mantelin!

Syötiin hyvin ja pukki toi taas liikaa lahjoja (olin pyytänyt, että jättävät osan lahjoista koteihinsa, että ei olisi sellaista lahjamäärää. Ehkä olivat jättäneetkin! HUH!).
Kun lapset menivät nukkumaan, nuoriso ja ukko pelasivat Veden joululahjajääkiekkopeliä ja erinäisiä lautapelejä. Nauru raikui ja iloa oli tupa täynnä. Sitä jouluriemua ja yhdessäoloa on aina onnellista seurata.
Yöllä vielä rantasaunasimme. Pakkasta oli parikymmentä astetta ja tähtitaivas!

Veli ja Elli lähtivät jo joulupäivänä Rovaniemelle, töitä, töitä. Lumi ja Lenni jäivät tänne aivan tyytyväisinä. Välillä leikkivät tosi hyvin pikku-Otsonkin kanssa. Mikulan sakki lähti sunnuntaina. Malla ja Janne asustivat ja asustavat välillä täällä ja välillä Noidanpolassa.

Nyt olen pyykännyt lakanoita ja pyyhkeitä. Olen järjestellyt lelut komeroon ja tarkastanut ja rytännyt lahjapaperit roskiin. Papereitten joukosta löytyi taas Otson uusi pikkuauto ja Lennin traktorin peräkärry.

Olipa mukava joulu! Toivottavasti vielä saamme monta yhteistä joulua! Juhon sakkia kaipasin kovasti. Hyvä joulu on heilläkin ollut, erilainen joulu Equadorissa.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti